Booming Dublin

Op dit moment is het droog in Dublin bij een temperatuur van 12 graden Celsius. Dublin is een bruisende, levendige stad die tegelijk net zo intiem is als een dorp. De sfeer is ontspannen en er zijn veel gezellige pubs. We zijn hier elk jaar, voor de nu al 15e editie van het TradFest gaan, een jaarlijks in januari terugkerend festival met traditionele Ierse muziek, ten gehore gebracht op bijzondere locaties in Dublin. Het programma is een mix van Trad & Folk waarbij er naast grote namen ook ruimte is voor nieuw talent. In de beste pubs treden legendarische artiesten op zoals Paddy Casey en The Kilkennys. De concerten zijn gratis. Historische locaties zoals Dublin Castle worden omgetoverd tot concertlocatie waar vele optredens zullen worden georganiseerd. De sfeer is ontspannen en laagdrempelig. Als bezoeker kom je makkelijk in contact met de artiesten.

Makkelijk bereikbaar

Dublin is dichtbij en makkelijk bereikbaar. Je vliegt binnen een uur en 40 minuten naar Dublin. In Dublin verplaats je je het makkelijkst te voet (boek een wandeltour) of op de fiets maar uiteraard kun je ook de Hop-on Hop-off bus pakken. Die leidt je langs alle highlights. Er is ook een nachtversie van deze bus: de Ghost Bus. De rivier de Liffey verdeelt de stad tussen noord en zuid. Vlak bij de zuidoever ligt Trinity College Dublin, opgericht in 1592. Je mag het terrein gratis bezoeken. De oude bibliotheek is wereldberoemd om zijn Book of Kells en de Long Room. Bij O’Donoghue’s kun je elke avond naar live folkmuziek luisteren. Hier zijn The Dubliners ooit hun carrière begonnen. Voor heerlijke zoetigheden kun je terecht bij Queen of Tarts. Ha’penny bridge kun je niet missen: een Victoriaanse ijzeren brug die Temple Bridge verbindt met noord-Dublin.

Eigentijds

Dublin is de laatste jaren veranderd. Er zijn veel jonge mensen die hun plek gevonden hebben in de stad. Er zijn diverse vernieuwende bedrijven en eigentijdse zaakjes bijgekomen, zoals Murpheys Ice Cream en Dollard & Co. Ten westen van Fitzwilliam Square ligt het park Sint Stephen’s Green. Nu is het nog te fris maar in de zomer kun je er heerlijk picknicken. Wil je fietsen over brede groene lanen dan kun je ook naar het grote Phoenix Park in het noordwesten. Uiteraard mag een pint Guinnes niet ontbreken, het zwarte goud van Ierland. Als je uit het park komt kun je de brouwerij bezoeken. Wil je echt de wijde natuur in trekken, bezoek dan het schiereiland Howth Head. Dat ligt 14 kilometer buiten de stad. De Ierse Zee beukt tegen de hoge kliffen en de wandelpaden voeren je dicht langs de zee. Met een beetje geluk kun je zeehonden spotten. Mocht het je na deze lofzang nog zijn ontgaan: van een stedentrip Dublin zul je nooit spijt krijgen.

About

No Comments

Leave a Comment