Een groothoeklens maakt meer zichtbaar

Stel, je bent gek op het fotograferen van gebouwen in de stad. Dan is het hartstikke vervelend als je dat ene gebouw net niet in één keer op de foto krijgt. Je moet dan één gebouw in twee (of meer) keer fotograferen en dat thuis, achter de computer weer aan elkaar zien te plakken. Bloedirritant natuurlijk. Met een groothoeklens voorkom je dat probleem. Deze lens zorgt ervoor dat je het hele gebouw in een keer op de kiek krijgt. Precies zoals jij dat wilt. En dat is de investering dubbel en dwars waard!

Kan er een groothoeklens op mijn camera?

Een tijd geleden heb je een goede camera gekocht. Gewoon om eens te proberen of het maken van mooie foto's iets voor jou is. Je hebt toen alleen een camera met een bijbehorende tas gekocht en eigenlijk niet nagedacht over verdere accessoires. En nu kom je er dus achter dat jouw voorkeur uitgaat naar het fotograferen van gebouwen… Het kan dan zijn dat je een compleet andere camera nodig hebt om een groothoeklens te kunnen gaan gebruiken, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Laat je hier over, in de winkel of online informeren voor je drastische stappen zet. Het wennen aan weer een nieuwe camera kost tijd en het zou jammer zijn om die tijd te investeren als dat niet nodig is.

Nabewerking van foto's

Wanneer je foto's maakt met een groothoeklens, is de kans dat de randen wat "bollen" vrij groot. Als je dit effect mooi vindt, is er natuurlijk niks aan de hand. Wil je dit effect voorkomen op je afdrukken, dan zul je toch iets aan nabewerking moeten doen. Met een redelijk simpel programma op je pc heb jij dit zo voor elkaar.

Familiefoto's maken of foto's op feestjes

Het moet een flinke familie of een BIG PARTY zijn voor je dan een groothoeklens nodig hebt. Het blijft dus verstandig om ervoor te zorgen dat ook je basisapparatuur in goede conditie is en blijft. Maak je lenzen nooit schoon met papieren doekjes. De houtvezels hierin, hoe klein ze ook zijn, kunnen zorgen voor miniscule krasjes op de lens. Met het blote oog zie je die niet, maar ze zullen je op iedere afgedrukte foto weer opvallen. Haal je accu uit je camera als je deze niet gebruikt en zorg dat de tas waarin je je camera opbergt altijd schoon is, ook van binnen. Een klein korreltje zand kan al veel schade toebrengen. Camera's blijven delicate apparatuur.

About

No Comments

Leave a Comment