Hair Care met Kerastase

Mijn haar is altijd een doorn in het oog geweest, zowel voor anderen als voor mijzelf. Dof, droog haar vol klitten, of juist veel te glad en vettig omdat ik er verkeerde producten in had gedaan. Mijn moeder kon uit frustratie uren mijn haar doorkammen, om er maar een beetje kapsel aan te geven. Helaas werkte er niet veel, tot op het punt waar ik dagelijks mijn haar maar in een knotje deed en naar school ging. Toen wij verhuisden naar de grote stad, kwam ik bij een nieuwe kapper terecht.

Tijd voor iets nieuws

Ik wilde een nieuw flitsend kapsel (of eigenlijks alleen ‘de puntjes eraf’) en deze kapster nam mij eens goed onder handen. Ze hield mijn haar vast, bestudeerde mijn scalp en vroeg me wat voor producten ik dagelijks gebruikte. ‘Nou eh, niks eigenlijk!’ zei ik. Ze haalde uit een kastje aan de muur een prachtige glanzende fles, met een model met mooi haar op de voorkant.‘Kerastase’ stond er op. Ze waste mijn haar twee keer met deze shampoo, en vervolgens met een bijpassende conditioner. Toen ze mijn haar droog föhnde (iets wat ik nooit deed) wist ik niet wat ik zag. Wie was dat haar model in de spiegel!?

Het resultaat

Na het kappersbezoek was ik een nieuw mens, ik had een grijns van oor tot oor. Mijn haar glansde, was zacht en gezond en heel veerkrachtig. Ik kan er aan trekken, en de krul schoot terug. Geen klitten, geen vet, niks. Ik vroeg haar hoeveel de shampoo was, en omdat ik net op de middelbare school zat zou ik er misschien wel voor moeten sparen. Maar hier had ik mijn zakgeld graag voor over. De kapster moest lachen en liep naar de balie. Hier deed zij een klein flesje shampoo en conditioner voor mij in een plastic zakje. Voor mij, gratis. Omdat het mijn eerste keer bij haar kapsalon was. Ik wist niet hoe ik het had!

Wijs advies

Van dat kleine flesje heb ik nog best lang profijt gehad, je hebt namelijk niet zo veel nodig. Als het maar goed schuimt op je hoofd. Ik heb van de kapster dit geleerd; de eerste shampoo wast de viezigheid uit het haar, de tweede shampoo trekt echt in het haar. Ik deed dus erg zuinig met mijn flesjes! Nu ik ouder ben, kan ik intussen de echte grote flessen aanschaffen. Ik zweer nog steeds bij Kerastase en mijn haar heeft in al die jaren nooit meer pluizig, droog en dof door de war gezeten.

About

No Comments

Leave a Comment