Loop geen onnodig risico dankzij een kredietverzekering

Als ondernemer moet je risico's nemen. Dat weet iedereen. Daarom is het ondernemerschap ook niet voor iedereen weg gelegd. Er kan namelijk een hoop goed mis gaan. Economische vooruitzichten zijn niet altijd even stabiel en je krijgt wel eens te maken met niet-betalende klanten, of faillissementen. Een kredietverzekering kan je bij dit laatste van een hoop zorgen ontlasten.

Voorkom onbetaalde facturen met een kredietverzekering

Ook al lijkt een klant nog zo betrouwbaar, het kan altijd voorkomen dat de facturen die je stuurt niet betaald worden. Hierdoor lijdt jij als bedrijf verlies. Om dit te voorkomen, kun je een kredietverzekering in de arm nemen. De kredietverzekeraar draait in dit geval op voor de facturen die een klant niet kan betalen. Zo kun jij je als ondernemer zonder zorgen focussen op belangrijkere zaken. Nu kun je denken: 'allemaal leuk en aardig, maar een kredietverzekering is duur', of: 'zul je net zien dat wanneer een klant een grote factuur een keer niet betaald, de kredietverzekeraar om wat voor reden dan ook de schouders ophaalt'. Dit is ten tijden van de economische crisis in 2008 en 2009 wel vaker voorgekomen. Maar veel kredietverzekeraars hebben van deze grijze periode geleerd en staan nu voor transparantie en betrouwbaarheid.

Kredietverzekeringen zijn stukken aantrekkelijker geworden

Sinds de financiële crisis zijn de tarieven voor een kredietverzekering ook een stuk lager dan ervoor. Tegenwoordig betaal je als bedrijf maar een promillage van de verzekerbare omzet. Ook leveren de verzekeraars meer service op maat. Hierdoor is het nemen van een kredietverzekering dan ook een stuk aantrekkelijker geworden. Ook is de communicatie tussen de verzekeraar en de klant een stuk opener en beter dan voorheen. De verzekeraar kan je nu veel sneller en beter informeren over limieten dankzij vernieuwde systemen. Met deze nieuwe veranderingen kan een kredietverzekeraar veel meer betekenen voor jou als ondernemer/bedrijf.

De voordelen van een kredietverzekering

Als je jouw bedrijf krediet verzekerd, zitten daar een hoop voordelen aan vast. Door bijvoorbeeld meer op open krediet te leveren kun je betere service bieden aan klanten, en blijf je de concurrentie voor. Als je te maken krijgt met onbetaalde facturen, hoef jij je daar geen zorgen meer over te maken. De kredietverzekeraar handelt de inning van de verzekerde vordering af. Zo lig je 's nachts niet meer met hartkloppingen en zweet wakker met de vraag of ze wel zullen betalen. En het mooie is dat je nooit lang hoeft te wachten op je geld. De krediet verzekeraar betaald de verzekerde omzet vrijwel direct aan jouw bedrijf uit. Zo lijdt jij als ondernemer geen verlies en kun je je focussen op de groei en continuïteit van jouw bedrijf.

About

No Comments

Leave a Comment