Tuininspiratie voor het voorjaar van 2021

Langzaam laten we de winter achter ons en staat het voorjaar alweer bijna voor de deur. Dat betekent dat het zonnetje ook weer lekker gaat schijnen en ons uitnodigt om veel tijd buiten door te brengen. Voor veel mensen is die brug van winter naar voorjaar het ideale moment om de tuin aan te pakken. Misschien voel je je geïnspireerd om nieuwe dingen te planten, of ben je van plan om eindelijk een schutting of andere constructie te plaatsen. Is jouw tuin toe aan vernieuwing? In dit artikel kun je wellicht wat inspiratie op doen!

Een tuinhuis

Heb je nu al een tijdje een lege hoek in de tuin waar je iets mee wilt doen, maar weet je niet zo goed wat? Een van de mogelijkheden is om die ruimte te gebruiken om bijvoorbeeld een tuinhuisje te plaatsen. Een tuinhuis staat niet alleen heel leuk, het is ook heel handig. Met een tuinhuis kun je namelijk alle tuinspullen, fietsen, speelgoed en dergelijken netjes opbergen, zonder dat deze los in de tuin rond slingeren. Dit ziet er een stuk georganiseerder uit. Maar je kunt het tuinhuisje ook omtoveren tot een soort woonruimte, bijvoorbeeld een gastenverblijf. Je kunt een tuinhuis zo kopen, maar je kunt hem ook zelf bouwen met materialen die je bij Hillhout tuinhout kunt aanschaffen.

Klimop planten

Wil je wat meer groen aan je tuin toevoegen? Dan kun je allerlei mooie planten en bloemen planten op verschillende plekken in de tuin. Maar wat ook erg mooi en natuurlijk staat is door in de hoogte te werken met klimop planten. Dit kan een mooie oplossing zijn als je een muurtje of schutting hebt die je graag wilt bedekken. Wil je een nieuwe schutting plaatsen en hier een klimop plant omhoog laten klimmen? Dan is een trellisscherm een ideale oplossing. Deze mooie, open schermen zien er strak uit en maken het erg gemakkelijk voor de klimop plant om de hoogte in te groeien.

Werken in de tuin maakt gelukkig

Zo zijn er nog veel meer leuke ideeën om je tuin klaar te maken voor het voorjaar. Je kunt bijvoorbeeld een mooie tuinmeubel set aanschaffen, zodat je in de zomer heerlijk in de tuin kunt vertoeven. Ook kun je de tuin decoreren met mooie verlichting, Boeddha beeldjes en andere decoratie mogelijkheden. Je tuin heeft de potentie om er als een paradijsje uit te zien als je er de moeite en tijd in stopt. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat mensen die regelmatig in de tuin werken gelukkiger zijn. Dus waar wacht je nog op? Trek je tuinhandschoenen aan en ga aan de slag met die groene vingers!

About

No Comments

Leave a Comment