Waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe telefoon

Het kiezen van de juiste mobiele telefoon kan een hele opgave zijn. Misschien lijkt het niet zo belangrijk, maar je zit vaak al snel een of twee jaar aan een contract vast. En je gebruikt je mobiel de hele dag door, dus als er iets is waar je niet tevreden over bent, kan dat al heel snel heel vervelend worden. Voordat je een telefoon kiest is het dus belangrijk om na te gaan wat verschillende eigenschappen van telefoons zijn op de huidige markt, wat jouw behoeftes zijn in een telefoon, en waar je hem vooral voor gaat gebruiken. Als je er alleen mee belt kan je het natuurlijk lekker simpel houden. Maar wil je de hele dag wisselen tussen allerlei apps, dan is het wel zo handig als je de besturing fijn vindt. Kortom: hoe kies je de beste telefoon voor jouw wensen?

Wat zijn je behoeftes?

Het handigst is om eerst voor jezelf na te gaan wat jij nodig hebt in een telefoon. Dus waarvoor je hem gebruikt, wat je fijn vind aan bepaalde besturing, of je het uiterlijk en de kleur belangrijk vindt. Maar en zijn nog meer dingetjes die we snel vergeten. Vaak als mensen mij telefoons aanraden vanwege een goede besturing heb ik daar zelf weinig aan, omdat ik ontzettend kleine handen heb. Een telefoon die voor een iemand heerlijk in de hand ligt, is voor mij al snel te groot waardoor ik of twee handen moet gebruiken, of ontzettende kramp krijg na 5 minuten scrollen. Hou dus goed in je achterhoofd als je naar recensies op zoek gaat dat jouw ervaring weer helemaal anders kan zijn. Hierdoor is het handig om een telefoon ook altijd in het echt even te zien en vast te houden voor je deze aanschaft. Ook al bestel je deze daarna wel gewoon online, je wil het toch even gevoeld hebben om zeker te zijn dat hij lekker in de hand ligt. 

Wat is je budget?

Nog iets wat handig is om te doen vóórdat je op zoek gaat is het vaststellen van je budget. Hoeveel wil je kwijt aan een toestel? En hoeveel aan je maandelijkse abonnement? Als de een hoger wordt, moet de ander dan omlaag? Stel duidelijke grenzen voor jezelf, wat zoals we eerder zeiden: aan een abonnement zit je vaak al snel een jaar vast. Dus als je in the spur of the moment een mooie telefoon ziet en ineens een duur abonnement afsluit, kun je daarna niet meer terug! Laat je ook nog tegenhouden doordat je een bepaald merk of model in je hoofd hebt. Het is bij telefoons vaak niet zo dat een bepaald merk alleen goedkope of dure telefoons maakt. Ieder merk heeft weer zijn eigen catagorieën qua budget, dus er zit altijd wel iets voor jou bij! Ga bijvoorbeeld een huawei telefoons vergelijken. Je zult zien dat er enorme prijsverschillen zijn, er is dus altijd voldoende keus, ook binnen jouw favoriete merken!

About

No Comments

Leave a Comment