Waarom je fotoboeken moet blijven maken

Sinds een aantal jaar is, dankzij de mobiele telefoon, iedereen in staat om snel en eenvoudig foto’s te maken. Het is nog nooit zo makkelijk geweest. Toch lijkt het alsof we minder met deze foto’s zijn gaan doen. We delen ze op social media, maar offline zien we ze niet veel meer. Wij vinden dat jammer, en daarom geven we je in dit artikel een aantal redenen om toch weer fotoboeken te gaan maken.

 

#1: Je krijgt weer overzicht

Heb jij ook fotoalbums op je telefoon met letterlijk duizenden foto’s per map? Doordat het zo makkelijk is om foto’s te maken en te delen, raak je gemakkelijk het overzicht kwijt. Je vergeet dat bepaalde foto’s gemaakt zijn, waar ze zijn gemaakt en soms zelfs wat de context was. Als je een fysiek fotoalbum maakt, kun je orde scheppen in de chaos. Je filtert daarmee wat belangrijk was en wat niet, want laten we eerlijk zijn: niet alles is interessant. Je kunt het maken van een fotoalbum aangrijpen als een kans om ook je digitale albums wat op te frissen.

 

#2: Je onthoudt leuke momenten

Op sociale media deel je natuurlijk niet alles. Alleen de beste en mooiste foto’s worden geplaatst, terwijl andere foto’s ook juist zo leuk kunnen zijn. Je herinnert je vast nog wel foto’s van vroeger, waar je gekke bekken trekt of waar je gezicht helemaal onder het eten zat. Dat soort foto’s zitten allemaal in een fotoalbum geplakt, terwijl je deze waarschijnlijk nooit online zou zetten. Gênante en grappige foto’s maken het echter en geven een realistischer beeld van het leven in een bepaalde tijd, en daarom zou je deze moeten bewaren.

 

#3: Je hoeft niet bang te zijn dat foto’s verloren gaan

Hoewel er natuurlijk vaak wordt geroepen dat je back-ups moet maken van je telefoon en laptop, zijn er veel mensen die dit vergeten. Het risico dat je daarmee loopt is dat je foto’s en andere bestanden voor altijd kwijt kunt raken. Bijvoorbeeld wanneer jouw telefoon gestolen wordt, crasht of je hem eenvoudig weg kwijt raakt. Als je foto’s in een fysiek boek plakt, is de kans véél minder groot dat je ze ooit kwijt zult raken.

 

#4: Het is gemakkelijker om foto’s te laten zien

Het is altijd leuk om foto’s te laten zien aan anderen, bijvoorbeeld wanneer je terugkomt van een lange vakantie. Je kunt dit natuurlijk doen door hen gewoon jouw telefoon te geven, maar foto’s komen op een klein scherm altijd veel minder indrukwekkend over dan wanneer je het in het groot voor je ziet.

 

#5: Het is leuk om later terug te kijken

Pak jij ook nog steeds wel eens een fotoboek van vroeger erbij? Het is erg leuk om door middel van fotoboeken te zien hoe de tijden veranderen. Het helpt ook om je eigen geheugen weer wat op te frissen en terug te kijken op leuke herinneringen.

About

No Comments

Leave a Comment